پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 183379
گاردين: دعوت از ايران به وين، نشانگر تغيير اوضاع به نفع اسد است/بر خلاف غرب، ايران نگاهي راهبردي و خلل ناپذير به سوريه داشته است
تاریخ انتشار : 1394/08/06 09:23:05
نمایش : 1115
روزنامه گاردين دعوت از ايران براي شرکت در گفت‌وگوهاي صلح سوريه را نشانگر «تغييري اساسي» در رويکرد آمريکا و غرب دانسته است.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ روزنامه گاردين در گزارشي با موضوع دعوت از ايران به نشستي که گفته مي‌شود روز جمعه با موضوع سوريه در وين برگزار خواهد شد، نوشته است که اين امر نشانگر تغيير اوضاع به نفع نظام سوريه است.

روز سه‌‌شنبه خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد که غرب با ميانجيگري روسيه از ايران دعوت کرده تا در دور تازه مذاکرات صلح سوريه شرکت کند. به نوشته اين خبرگزاري، تهران هنوز پاسخي به اين دعوت نداده است.

جان کربي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا ارسال دعوتنامه به ايران را تائيد نکرده، اما گفته است که احتمالا تهران براي شرکت در اين نشست که با حضور چندين کشور اثرگذار بر تحولات سوريه برگزار مي‌شود، دعوت خواهد شد.

گاردين با اشاره به اين دعوت، آن را «چرخش بسيار قابل توجه» آمريکا و غرب توصيف کرد و نوشته است که اين امر در کنار آغاز عمليات روسيه در سوريه، «نشانه ديگري است از اينکه اوضاع دارد به نفع» بشار اسد رئيس‌جمهور سوريه پيش مي‌رود.

«يان بلک» نويسنده اين گزارش نوشته است که اگر ايران اين دعوت را بپذيرد، به اين معني خواهد بود که تهران «نقشي رسمي» در پايان دادن به بحران خواهد داشت و در اين مسير قطعا مواضعي همسو با اسد اتخاذ خواهد کرد.

گاردين نوشته است: «تا الان هم همين طور بوده است. بر خلاف کشورهايي که از گروه‌هاي مخالف اسد حمايت مي‌کنند، ايران نگاه راهبردي خلل ناپذيري به بحران داشته و ضمن حمايت مداوم از دمشق، منافع خود را نيز پي گرفته است.»

در ادامه گزارش با اشاره به حمايت مستشاري ايران از ارتش و نيروهاي مردمي سوريه، تأکيد شده است که ايران بر لزوم پيشبرد راهکاري سياسي که در آن بشار اسد رئيس‌جمهور سوريه ايفاي نقش کرده و نهايتا مردم سوريه در مورد وضعيت دولت تصميم‌گيري کنند، پافشاري مي‌کند.

اين روزنامه در ادامه نوشته است: «دعوت از تهران عربستان سعودي و ديگر کشورهايي را که از نقش فزاينده ايران در عراق، يمن، لبنان، بحرين و همچنين سوريه نگران هستند و البته در مورد اين نفوذ اغراق هم مي‌کنند، آزرده خواهد کرد. اين واقعيت که شاه سلمان نتوانسته مقاومت کند، نشانگر عزم ايالات متحده، ضعف سعودي‌ها و کلافگي جامعه بين‌الملل از وضعيت سوريه است.»

گاردين با اشاره به اينکه عربستان و متحدانش نگران بودند که پس از توافق هسته‌اي نفوذ منطقه‌اي ايران بيش از پيش افزايش يابد، نوشته است که حالا با دعوت از ايران براي مشارکت در مذاکرات سوريه، نگراني اين کشور دوچندان خواهد شد. علاوه بر اين کشورها، مخالفان دولت سوريه نيز به انتقاد از اين اقدام خواهند پرداخت، اما به اذعان گاردين «آن‌ها جز اعتراض لفظي، کار بيشتري از دستشان بر نمي‌آيد.»

در پايان گزارش با بيان اينکه ايران در ماه‌هاي اخير نشان داده که مشتاق ارتقا جايگاه خود در فرآيندهاي حل بحران‌هاي بين‌المللي است، نوشته است که «حالا به نظر مي‌رسد در حال پيشرفت چشم‌گيري» در اين راستا است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html